Barnportalen

Välkomna alla barn och föräldrar! Här i barnportalen samlar vi sånt som är extra kul för barn och deras vuxna! Här finns alla våra tips och trix för att ni ska få en rolig och spännande upplevelse. Medeltiden är din!

Maten

På vår medeltidsö vid paviljongsplan serveras mat som passar alla. Vi gillar också maten på de medeltida krogarna runt om i staden: Bistra Haren, Frimis, Kapitelhusgården och Klosterlängan. Det är helt okej att äta med händerna – visste du att gafflar inte användes vid matbordet på medeltiden annat än i de absolut kungligaste slotten? För dig som bor i Medeltidsveckans camping så vill vi rekommendera baconlindad korv grillad över öppen eld – eller förstås något vegetariskt, det är medeltida att inte äta kött också!

Programmet

Alla våra programpunkter fungerar bra för barn i alla åldrar, om det inte står något annat – vi har en programpunkt varje år som är helt barnförbjuden. Men ca 499 andra programpunkter är till för oss alla: det finns till och med några där vuxna inte får vara med! I programmet kan du lätt hitta de barnvänligaste föreställningarna, de är markerade med “Extra bra för barn”. I år när det är Fantasytema är det extra många föreställningar med sagor och teater.

Sagan om Rindi

Här publicerar vi fram till och med Medeltidsveckan författaren Ylva Hällens berättelse ”Sagan om Rindi och Aralias stulna sköld” som utspelar sig i Visby, med de historiska händelserna 1361 som bakgrundkuliss. Första delen finns att läsa nu!

Festivalband

Vad är Medeltidsbandet och varför har vi det? 
Det längre svaret på den frågan hittar du HÄR. Alla behöver ha Medeltidsbandet runt armen för att kunna komma in på våra områden och uppleva Medeltidsveckan. Barn som inte fyllt sju år än behöver inte ha ett medeltidsband. I år har vi sänkt priserna för alla under 22 år, för studenter, pensionärer och sjukpensionärer, och gjort fri entré för alla upp till och med sex år.

KategorinamnÅlder
Barn0-6
Barn och ungdom7-15
Unga vuxna16-22
Vuxna23 och uppåt
Studenter, pensionärer, sjukpensionärer