Om campingen

Välkommen till Medeltidsveckans Tältby. Här finns plats för tusen personer under Medeltidsveckan. Med en stadsnära men avskärmad miljö och gemytliga lägerplatser finns alla förutsättningar för en riktigt trevlig vistelse och god chans att träffa nya som gamla vänner.

Om campingen

Belägen på Galgberget i norra om Visby finns Medeltidsveckans Tältby. Det är en stadsnära camping med möjlighet att bo för både dig som har medeltidstält och dig med ett vanligt modernt tält.  Här finns den service du behöver och du bor tillsammans med andra besökare till festivalen vilket gör det till den perfekta utgångspunkten att lära känna både festivalen och nya vänner. Du betalar ett fast pris per person vilket gör att det är lika enkelt att komma själv i enmanstält som i grupp med exempelvis militärtält eller medeltidspaviljong. Det går även att hyra färdiguppställda tält med tillhörande cykel.
Medeltidsveckan har ett starkt fokus på trygghet och Tältbyn är givetvis bemannad dygnet runt så du har alltid någon att vända dig till med dina frågor eller behov. 

Information om Tältbyn

Priser, bokningsregler, faciliteter m.m. Här finner du all nödvändig information inför din bokning av tältplats.

Information om Tältbyn

Nedan har vi samlat praktiskt information inför din bokning och vistelse i Tältbyn. Här finns även en karta över campingområdet. Läs gärna all information innan du bokar plats.

Varmt välkommen till Medeltidsveckans Tältby!
PRIS
1095 kr per person. I priset ingår camping alla dagar under Medeltidsveckan. Tillträde från fredag v 31 kl. 12:00 och avresa senast måndag v 33 kl. 16:00.
För barn under 16 år i målsmans sällskap är priset 595 kr. Barn 0-5 år bor gratis i målsmans sällskap. Vid vistelse endast enskilda dagar rekommenderar vi att se sektionen Resa och bo på vår hemsida.
ÖPPETTIDER
Campingen är bemannad 24h / dygn de första tre dygnen för in- och utcheckning och därefter 06:00-22:00. Övrig tid finns vakter i området.
HITTA HIT
Se karta här.
ÅLDERSGRÄNS
Du måste vara 16 år fyllda samt ha skriftligt intyg från målsman om du är under 18 år och reser själv eller i grupp utan målsman närvarande.  
MEDELTIDS- ELLER MODERNT TÄLT
Vi uppmuntrar alla att bo medeltida – den härligaste upplevelsen under Medeltidsveckan! För att bo i den medeltida sektionen gäller någon form av medeltida eller tydligt medeltidsinspirerat tält. Känner du dig osäker på vilken del du vill bo i och hur ditt tält passar så kan du känna dig för på plats. Båda sektionerna ligger bredvid varandra och du har tillgång att röra dig fritt i området så möjligheten att träffa nya vänner och inspireras är enorm. Endast medeltidsklädda i medeltida delen - låna en mantel av en vän vid behov.
Tänk på att Medeltidsveckan handlar om att inspirera och uppmuntra – inte kritisera!  
TÄLTSTORLEK / SKÄRMTAK / PARTYTÄLT
Priset per person gäller oavsett hur många ni bor i tältet. Så länge det finns plats och du inte stänger brandgator eller hindrar framkomlighet är det okej med skärmtak / partytält i anslutning till ditt sovtält. Detta medför ingen extra kostnad.

TÄLT- OCH CYKELPAKET 
Vi samarbetar med Gotlands Cykeluthyrning så att du kan boka ett färdiguppställt tält i den moderna delen av Tältbyn, med tillhörande cykel. 
HUSBIL / HUSVAGN
Tyvärr kan vi inte ta emot husbilar eller husvagnar i Tältbyn eller på parkeringen.
FACILITETER
På området finns enklare faciliteter med toaletter, återvinningsstation samt reception, öppettider enligt ovan.
Duschar är belägna i rackethallen som ligger en kort promenad från själva campingen, detta för att kunna erbjuda en bra standard på duschar. Promenaden tar mindre än 10 minuter från Tältbyns reception.
Laddningsstation för mobiltelefon samt eluttag finns vid receptionen. Det är ej möjligt att dra fram el till enskilda tält.
UNDERLAG
På den moderna sektionen är det ängsmark. På sektionen för medeltidstält så har det för ett par år sedan gjorts en markberedning. Det innebär att det i år kan finnas ytor som är jordiga, ta gärna med något att täcka golvet i tältet med för att skydda mot damm och jord.
PARKERING
Fordon skall föranmälas vid bokning för att beräkna parkeringsytor. Parkering finns i anslutning till området. Fordonet kan ej parkeras i direkt anslutning till tält.
HUSDJUR
Du får medföra husdjur till Tältbyn, men tänk på att du alltid är ansvarig för ditt djur. Nolltolerans mot aggressivt beteende från husdjur gäller och du kan bli avhyst omgående vid brott emot detta.
VILLKOR OCH ORDNING
Medeltidsveckan har en nolltolerans emot våld eller övergrepp och detta leder till direkt avhysning från området utan föregående varning. Området är bemannat dygnet runt och med ordningsvakter under nätterna. Detta är en festivalcamping och det kan förekomma ljud från fester på kvällar och nätter, samt ljud från morgonpigga på morgonen. 
Din trygghet är vårt fokus – hjälp oss att hålla en trevlig och vänlig atmosfär genom att bemöta varandra med värdighet, vänlighet och jämlikhet. Upplever du något som inte känns bra – tveka inte att ta kontakt med oss. Vi finns på plats för din skull.
ELDNING
På området råder ett generellt eldningsförbud utom vid av arrangören utmärkta platser. Du hittar dessa på kartan i områdets ytterkanter. Det är utomordentligt viktigt att du respekterar dessa villkor då markerna ofta är mycket torra i augusti.
För matlagning i anslutning till tält rekommenderar vi spritkök. Tänk på att även här iaktta försiktighet.
KONTAKT
Receptionen är bemannad dygnet runt fredag 2/8-söndag 4/8 samt övriga dagar 06:00-22:00. Du kan alltid nå oss via telefon. Numret hittar du på anslag vid receptionen.
AVBOKNING
Vid avbokning utgår debitering enligt följande:
28 dagar eller fler före ankomst: 10% av bokningens pris (anmälningsavgiften).
27-12 dagar före ankomst: 25% av bokningens pris.
11-2 dagar före ankomst: 50%.
1-0 dagar före ankomst: 100%.
Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, faktura- samt bokningsavgift återbetalas ej.

Bokning

Bokning

Välkommen med din bokning via länken nedan. Läs gärna igenom bokningsinformationen innan du genomför bokningen.

Varmt välkommen till Medeltidsveckans Tältby.

Kontakt

Kontakt

Under länken information i menyn finner du svar på de flesta frågorna om Medeltidsveckans camping. Finner du inte vad du söker så kontakta oss gärna via uppgifterna nedan.
E-POST:
camping@medeltidsveckan.se

TELEFON:
0498- 29 10 70

HITTA TILL TÄLTBYN:
Se karta här