Resa och Bo

I samband med Medeltida Jul 2018 finns det gott om resealternativ till Visby. Färja från Nynäshamn eller Oskarshamn, direktflyg från Stockholm, Göteborg och Malmö. På plats i Visby finns det gott om boendealternativ i olika kategorier. Här tipsar vi om några bra alternativ.

Resa och Bo

Gotland är en väldigt tillgänglig ö. Med färja kan du resa från två orter i Sverige och föredrar du flyg så finns det direktlinjer från tre orter runt om i landet och dessutom flera anslutningsmöjligheter.

Väl på plats så är Visby fullt av oerhört charmiga boenden av skilda slag – allt från flerstjärniga hotell till enklare campingstugor. Vi har nedan sammanställt ett antal goda alternativ för din resa och ditt boende under Medeltida Jul!

BRA - BRAATHENS REGIONAL AIRLINES

Med BRA reser du snabbt och behändigt mellan Visby och Stockholm, Göteborg samt Malmö, året runt.

Strand Hotel

Välkommen till ett förstklassigt hotell med personlig service och miljöanpassning. Best Western Strand Hotel ligger mitt i världsarvsstaden Visby precis innanför ringmuren.


Clarion Hotel Wisby

På Clarion Hotel Wisby är atmosfären fantastisk. Ett helt kvarter med mängder av medeltida inslag formar hotellet. Här finns bland annat en medeltida gränd numera inbyggd i komplexet, pelare från 1200-talet och mycket mera – väl tillvaratagna och restaurerade.

Scandic Visby

Hos oss bor du bekvämt i lugn avkopplande miljö. Hotellet ligger mitt emot färjeterminalen med några minuters promenad till den medeltida stadskärnan. Som gäst hos oss har du fri tillgång till gym, bubbelpool under bar himmel och relax med bastu och i restaurangen kan du koppla av med god vällagad mat efter säsong. 

Solhem Hotel

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotel. Byggnaden är vackert beläget i Palissadparken bara ett stenkast från Visbys centrala delar. 

Shopping

Världsarvsstaden Visby erbjuder ett stort handelsutbud. Passa på att botanisera i stadens butiker under Medeltida Jul.

Shopping

Inramat av den fantastiska världsarvsstaden erbjuder Visby ett stort handelsutbud. Strosa runt bland butiker och caféer och inhandla de sista julklapparna eller unna dig något till dig själv. Bland det stora utbudet tipsar vi här nedan om några riktiga favoriter som i sig själva är sevärda besöksmål.

Kränku Te & Kaffe

Kränku är en gammaldags tebutik - mitt i världsarvsstaden Visby. Redan i dörren möts du av doften från våra drygt 30 egna teblandningar. Vi har också delikatesser från Gotland, kaffe och choklad från hela världen, porslin, godis, burkar, kryddor och mycket mer. Missa inte vår egen Medeltidsblandning - ett svartgrönt te med smultron, jordgubbar, apelsin och ingefära. Vår hyllning till Medeltidsveckan. Väl mött på S:t Hansplan 4.

Wisby Ost

Välkommen till Gotlands största ostbutik som i år firar 10 år i Visby innerstad. Här finns 30 producenter från ön representerade och vi erbjuder ett stort sortiment av delikatesser.
Här finner du julklappar som presentkort på ost- och vinprovning eller goda julkorgar. Fråga oss gärna vad man åt för ost på medeltiden!

Ödins Garveri

På Ödins garveri älskar vi gotländska lammskinn. Dess härliga lock, glans och silkighet är unik och mycket tilltalande att ha i både heminredning och plagg. Det är med stor glädje som vi utifrån varje skinns beskaffenhet skapar vackra produkter i den egna ateljén. Välkommen in i butiken i vårt gamla bulhus på Tage Cervins gata 3.

Annika Gustavsson Jewellery

I det medeltida huset på St:Hansgatan 26 ligger denna mysiga och stilrena butik. Här hittar du handgjorda smycken med inspiration från den Gotländska naturen. Du kan även få ditt eget personliga smycke tillverkat här, varför inte ta något av ditt gamla guld och göra något nytt och modernt av.

Ridelius

Galleri, inramningar och känsla. I hjärtat av det medeltida Visby, på S:t Hansgatan ligger Visbys äldsta affär. Har du väl duckat dig igenom dörröppningen, öppnar sig en veritabel godisaffär för dig som är konstintresserad. Galleriet på övervåningen presenterar en ny konstnär varje månad. Ridelius bjuder på allt från etablerade konstnärer från hela landet, till nya, lokala förmågor. I gatuplan hittar du konst och inramningar. Allt från litografier, akvareller till oljor.

Countryline Sweden

Hos Countryline på S:t Hansgatan finner du vackra kläder i naturmaterial skapade enligt svenska hantverkstraditioner. Kärleken till naturmaterial som lin o ull har alltid funnits med. Det är en glädje att få göra plagg av dessa äkta material, som förmedlar en handgjord och exklusiv känsla med en lantlig prägel, lite av en livsstil, att inte välja slit o släng, utan med omsorg...!

Kvinnfolki

En oas fylld med unika varor! 
I hjärtat av Visby ligger Kvinnfolkis butik. Här hittar du ull och keramik, linne och lammskinn. Konsthantverk, textiltryck, trähantverk, smycken och delikatesser från kvinnliga gotländska hantverkare. Utvalt med omsorg, tillverkat med känsla.
Öppet varje dag, hela året kl. 10-18. Donners plats 2.
Välkommen!  

Visby Glasblåseri

Stanna upp en stund i julshoppingen.
Värm dig och se glasblåsning på nära håll.
Blås din egen julklapp eller finn en "klapp" på våra hyllor.
Varmt välkommen in till oss på Mellangatan 56!

Mat och Dryck

Visby erbjuder ett rikt krogutbud även vintertid. Här finns allt från fika till högklassiga restauranger och pulserande medeltidskrogar.

Mat och Dryck

Visbys kulinariska utbud fullkomligen sprudlar. På korta avstånd innanför stadens murar kan du vandra mellan caféer, restauranger och prisbelönta krogar. Läs mer om några av våra bästa tips här nedan.

Frimis/Bistra Haren

Den 8-9 december kl 18.00 firar vi Medeltida Jul i Visby och på Frimis. I Medeltidskällaren Bistra Haren dukar vi upp ett Julgästabud med allt det vi tänker oss att man bjöd på vid ett hejdundrande medeltida kalas. Underhållning med skön sång och musik av Jultrion samt eldshow. En upplevelse för alla sinnen!
Medeltida JulPub från kl 22.00 - fri entré.
NYHET: På lördagen håller vi extraöppet till 03.00!
Läs mer om meny och priser samt bokning www.frimisvisby.se. Har du frågor så ring oss på 0498-24 79 55. 

Kapitelhusgården

På Kapitelhusgården råder full aktivitet under helgen. Gården är öppen med en medeltida julmarknad på dagarna. På kvällarna blir det röjiga uppträdanden med medeltidsband och till middagarna förhöjs upplevelsen av musikanter och eldfängd servering. En upplevelse du inte får missa under ditt besök!