Medeltidspasset ger…

Tillträde till alla öar, möjlighet att förboka platsbiljett,
och streaming av programmet

Skaffa Medeltidspasset här!

Med passet kan du fritt besöka alla våra Medeltidsöar under Medeltidsveckan i mån av plats. Platsbiljett löses separat till föreställningar, konserter, föreläsningar, workshops och annat programutbud (pris varierar mellan gratis, under hundringen och även exklusiva upplevelser i högre prisnivå). Maxpublik, anvisad plats och avstånd med publikvärdar, enligt restriktioner. Pass och biljett kan förbokas online, eller köpas i dörren i mån av plats, genom QR-kod och egen mobil (smartphone med kamera). OBS passet ingår i priset för dig som bor på Medeltidsveckans Camping.

Anpassning till en säker och trygg festival
med anledning av covid-19

Avståndsvärdar, separata entréer och utgångar, avgränsningar och köhantering, publikvärdar och anvisade sittplatser med gott avstånd och lågt maxtak, olika möjligheter till handtvätt, toaletter och handsprit. Framtaget i samråd med smittskyddsläkare, polis och myndigheter. Vi hjälps alla till att skapa en trygg och säker festival för varandra.*

*… Överträdelse av våra avgränsningar beivras och i förekommande fall kontaktas Polis för att förhindra smittspridning och att maxantal överträds.

Samarbete med medeltidskrogar
med utökade och anpassade miljöer

Tillsammans med Klosterlängan, Bistra Haren och Kapitelhusgården skapar vi nya möjligheter för besökaren att träffas, äta och dricka i unikt medeltida miljöer.

Ett nytt program med världsledande innehåll
skapat samman med hundratals artister, kreatörer och experter

Mat, dryck, musik, akrobater, riddare, hästar, teater, eld, bågskytte, nycirkus, föreläsningar, workshops och uppvisningar från experter och entusiaster, hantverk, medeltida varor. Och en helt ny medeltida arenaföreställning, flera gånger per dag samt under sommaren, så att fler kan uppleva våra medeltida myter, med samtidig publik i hundratal istället för tusentals.

Länken till de digitala sändningarna
Medeltidsveckan online med streaming och distansnärvaro

Du kan delta i Medeltidsveckan på avstånd online. Se, påverka och färdas till Gotland och medeltiden från hela världen.

Stöd till artister och föreläsare
för att väga upp publikbegränsningarna

Medeltidsveckan arvoderar många artister, hantverkare och föreläsare, utöver deras biljettintäkter (vilka också går till artisten själv). Detta för att stödja programdeltagaren när restriktionerna bara tillåter färre antal i publiken än vanligt.

Priser

Veckopass gäller 8-15 augusti 2021

Vuxen 16+499 kr
Pensionärer/studenter399 kr
Barn/Ungdom249 kr
Familj 2 vuxna + 2 barn/ungdom1122 kr

Dagspass

Vuxen 16+90 kr
Pensionärer/studenter80 kr
Barn/Ungdom80 kr
Familj 2 vuxna + 2 barn/ungdom288 kr

Barn mellan 0-2 år OBS behöver inte ett medeltidspass men kommer behöva bokas in för gratis sittplats på evenemang enligt gällande pandemiregler.

Skaffa Medeltidspasset här!