Tornerspel – tema Fantasy

Välkomna tillbaka till TORNERSPELEN. Här samsas skickliga ryttare och modiga hästar, här möter vi vassa bågskyttar och får en äkta sportupplevelse av medeltida slag. Hör dundrande hovar, vinande pilar, publikens vrål, och njut tillsammans med segrarna!

Biljetter
Riddare till häst
(foto Isabelle MacKenzie)

I år är allt som vanligt men ändå lite annorlunda. Vi presenterar stolt en ny ramberättelse. Tornerspelet anno 2022 är baserat på Sagan om Rindi och Aralias stulna sköld, skriven av Ylva Hällen och illustrerad av Johan Egerkrans.

Människorna har stulit skölden från alverna. Trollen har krossat skölden. Skärvorna har stulits av troll, människor, fattiga och rika och spritts ut i världen. Om skärvorna sätts samman kommer freden vinna över krig och världen blir en bättre plats.

Medeltidsarenan vid havet
(foto Isabelle MacKenzie)

Alverna och trollen befinner sig i människornas värld, sökandes efter sköldens skärvor som väcker habegär hos alla som är ute efter makt och pengar. Det ryktas om att vinnaren av kvällens tornerspel kommer att belönas med en av sköldens skärvor. Den sista skärvan som skulle återbörda skölden till helhet och magisk kraft.

Alverna och trollen har lejt in de bästa riddarna och bågskyttarna till tornerspelskampen med syfte att lägga vantarna på den sista magiska skärvan. På varsin sida om arenan har de samlat sina anhängare och stämningen är hätsk. Härolden gör dock sitt bästa för att elda upp de församlade. Under kvällens tornerspel står allt på spel och varken alver, troll, människor eller de deltagande i spelet kommer att ge sig förrän den sista poängen är räknad. Fulspel och rackartyg kommer förekomma, allt för att vinna den sista skärvan, äran och makten. Försöker trollen hota poängräknaren, härolden och de deltagande? Försöker alverna locka desamma med rikedomar och evigt liv?

Bågskytte!
(foto Isabelle MacKenzie)

Det ingen av kombattanterna har insett är att när vinnaren är korad och skärvan återbördad på sin förutbestämda plats i helheten, kommer fred att råda och alla varelser; alver, troll och människor kommer att enas som ett folkslag i glädje, harmoni, respekt och kärlek. Troll, alver och människor kommer att omfamna varandra och vara systrar och bröder. Hand i hand lämnar de arenan för att sprida fred och kärlek i världen. Kransen av murgröna som den vinnande riddaren mottager tillsammans med den sista magiska skärvan symboliserar Rindis närvaro och offer för allt levande.

Tornerspelshäst
(foto Isabelle MacKenzie)
Lans mot lans!
(foto Isabelle MacKenzie)
Jakt!
(foto Isabelle MacKenzie)

Handlingen i årets tornerspel i Visby är inspirerad av Ylva Hällens saga om Rindi och Aralias stulna sköld i dialog mellan Gutars Bågskyttar och Torneamentum!

Sagan om Rindi
Läs sagan här!
En försvunnen skärva av Aralias sköld
(foto Isabelle MacKenzie)