Besökscenter / Visitors Center, var och vad är det?

Det är som Medeltidsveckans egna turistbyrå! Här kan du köpa biljetter, hämta ut förbokade medeltidspass och här finns kaffe till försäljning.

Nytt för i år är att det är två besökscenter: På Medeltidsarenan (Strandgärdet) och på marknaden (Södra delen av Paviljongsplan).

Öppettider: På marknaden är det öppet kl 10.30-19.00. På Medeltidsarenan är öppettiderna lite mer flexibla, se skyltning på plats.

Hit är du välkommen för att få information, bli omplåstrad av Plåster-Eva vid behov, köpa biljetter och köpa pins. Här finns personal som kan hjälpa dig med information kring allt som händer under veckan.

Kommer jag kunna beställa pins och få dom hemskickad?

Nej tyvärr. Vi säljer pinsen på plats i vårt visitors center och vi rekommenderar att du ber en vän som ska vara på plats att köpa åt dig.

Behöver jag ett pass för att se på er stream?

Ja, det digitala programmet med förmiddagssändningar, streamade programpunkter och konserter är tillgängligt för dem med veckopass eller dagpass för just den dagen.

Blir det en invigningscermoni?

Ja men den kommer inte vara en stor samling vid en scen, vi planerar ett coronasäkert alternativ som både går att uppleva streamat och på utvalda scener. Det går inte att förboka just nu.

Kan jag beställa pins och få dem hemskickade?

Nej tyvärr, vi rekommenderar att du ber en kompis som ändå är på plats att köpa åt dig.

Kommer platser jag bokar vara numrerade?

De flesta spelplatser har sektionsindelning, så du bokar en sektion där du vill sitta, sen anvisar våra besöksvärdar dig en plats i den sektionen. Detta gör att vi kan anpassa antalet platser utifrån de aktuella restriktionerna.

Kan jag avboka mitt köp?

Vi använder oss av Nortics biljettsystem, deras ombokningsregler gäller och du hittar dem här: https://www.nortic.se/endcustomersupport. Det korta svaret är: med några få undantag, nej.

Är programmet komplett nu eller senare?

Det fylls hela tiden på med fler programpunkter.

Snart publicerar vi även kurser och föreläsningar på Kapitelhusgården, fler stadsvandringar, fler scenuppträdanden samt det digitala programmet och mycket mer.

Arenan, vad är mot havet och solen?

Medeltidsarenan har i bokningssystemet sektion 1-7 och 18 uppåt i bild. Dessa är på skuggsidan på kvällarna, sektion 8-9 (norra kortsidan) kan det vara vara soligt på hela dagen, sektion 10-17 erbjuder solnedgång och havsutsikt.

Lost&Found

Det som eventuellt tappas bort brukar leta sig till Visitors Center, det finns även en grupp på Facebook (skapad av besökare) som heter Upphittat och Borttappat på Medeltidsveckan där många saker får hjälp att hitta hem. VIKTIGT: berätta gärna för barnen att om vårdnadshavare tappar bort sig så kan man alltid be en av våra besöksvärdar om hjälp, och så kan ni återförenas vid besökscentret (största vita tälten vid marknaden och Medeltidsarenan).