Våra Medeltidsöar är…

“Medeltidsöar” – olika avgränsade områden där du tryggt kan resa i tiden,
möta vänner och uppleva hela Medeltidsveckan.

Medeltidsband behövs på alla områden som hålls öppna under Medeltidsveckan

Medeltidsbandet hittar du här


Alla våra ruiner och spelplatser
och Medeltidsöarna på Strandgärdet Medeltidsarenan och Naturscenen – för föreställningar, konserter, workshops och föreläsningar där du kan lösa platsbiljett. Dessutom utvalda platser med fritt inträde för alla med medeltidsband, Medeltidsö St. Nicolai med Bistra Haren, Medeltidsö S:ta Karin med Klosterlängan och Medeltidsö Kapitelhusgården. Samt Gotlands Museum med rabatterat inträde och rabatt i museibutiken.

Våra parker och naturområden
för att umgås säkert och resa i tiden. Strandgärdet, Paviljongsplan, Gotlandsänget och Pohlhemsplan.

De olika marknaderna
för mat, dryck och hantverk från en annan värld och tid. Strandgärdet, Paviljongsplan och Gotlandsänget.

Campingen, både modern och historisk
att leva och bo omsluten av illusionen samman med medeltidare och vänner. Både historiska paviljonger och moderna festivaltält på Galgberget med himlen, träden och havet som grannar.

Historiska uppvisningsläger
i en av UNESCOs världsarvsstäder. Stockholmsfänikan, Proknekt, Gutars Bågskyttar, Gantarna och Gästabudsgillet bjuder er att kliva in i det medeltida lägerlivet.

En framtid åt världens bästa medeltid
Medeltidsbandet gör så Medeltidsveckan säkras och utvecklas. Att skapa Medeltidsveckan innebär utgifter på många miljoner kronor varje år. Samtidigt som merparten skapas ideellt och av och med deltagarna. Denna omställning är det som gör att vi kan öppna för besökare på ett tryggt och säkert sätt redan 2021. Eventuellt överskott från verksamheten återinvesteras i stiftelsen, så att vi kan behålla vår personal och locka än mer fantastiska artister, föreläsare, hantverkare och besökare i framtiden!

Medeltidsbandet säljs online
Medeltidsbandet säljs i olika utföranden, med rabatt för familjer, barn och ungdom, studenter och pensionärer. Medeltidsbandet ingår för dig som bokar boende på campingen. Funktionärsband ges med gratis inträde till alla programpunkter i mån av plats till volontärer och samarbetspartners.

Skaffa Medeltidsbandet här!